Špageti Karbonara je italijansko jelo od testenine i smatra se gotovo nezaobilaznim u rimskoj kuhinji, ali ono što je vrlo simpatično je da je ovaj specijalitet postao vrlo čest obrok i u našoj kuhinji. Evo kako da napravite ovaj specijalitet na poseban način!

Priprema se na jednostavan način, veoma je hranljivo i prilično jakog ukusa.

Budući da je kalorijski sadržaj karbonare veliki (testenina, pržena slanina, sir i jaja), obično se služi samo kao glavno jelo uz neku laganu salatu.

slanina-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

profimedia0090036478.jpg
Profimedia 

Priprema:

1. U ključalu slanu vodu ubacite testeninu i kuvajte onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.

2. Dok se testenina kuva, u tiganju na maslinovom ulju propržite slaninicu dok ne postane hrskava. Tek onda joj dodajte iseckan beli luk.

3. U posebnoj posudi umutite žumanca, dodajte parmezan i biber.

4. Kad se testenina skuva ubacite smesu s jajima. Dodajte slaninu i beli luk i sve dobro izmešajte bez vraćanja na ringlu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:08
EVO KOLIKA KAZNA ČEKA DOKTORA AKO JE SLOMIO VRAT MILANU! Advokat UŽIVO ispričao sve detalje slučaja: NE BIH DA PREUDICIRAM, ALI... Izvor: Kurir televizija