Gotovo da ne postoji osoba kojoj se bar jednom nije desilo da presoli jelo koje priprema, a da nakon toga ne zna šta s njim da radi.

Ne očajavajte, uz ovih par trikova nećete morati da bacite jelo ako ga presolite.

Ako ste jelo presolili, možete to da popravite ako u njega dodate neke sastojke poput luka, krompira itd.

profimedia0490714471.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Šargarepa, luk ili krompir

Ako ste presolili supu, sos ili čorbicu, u jelo dodajte jedan ceo luk, šargarepu ili oljušteni krompir koji će pokupiti višak soli.

Jabuka

U posudu stavite oljuštenu jabuku. Ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u posudi da pokupi so, pa je pred kraj pripreme izvadite i bacite.

jabuka.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Voda

Možete dodati i vodu, a ako nakon toga treba da zgusnete jelo, posegnite za malo gustina ili skroba, a možete dodati i bešamel sos.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

Kurir televizija POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte