PA OVO NEMA NI U ITALIJI: Slatke lazanje sa sezonskim voćem su HIT, a prave se OČAS POSLA (RECEPT)
Tražite desert koji će da oduševi sve ukućane, ali da je originalan? Onda ste na pravom mestu jer ovaj slasni slatkiš će mnoge iznenaditi i slatko nasmejati, jer budimo iskreno - ko je do sada čuo za "slatke lazanje"?
Ovo je jedna od varijanti slatkih lazanja sa svežim i suvim sezonskim voćem koja se pravi brzo, a pojede još brže!
Sastojci:
- 150 g lazanja
- 50 g suvih kajsija
- 50 g suvog grožđa
- 1 limun
- 600 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 pomorandža
- 2 kašike meda
- 1 jabuka
- 1 kruška
- 1 banana
- 50 g drobljenih badema
- 50 g šećera u prahu
Pripreme:
1. U uzavreloj vodi obarimo lazanje.
2. Jabuke i kruške očistimo i stavimo u dublji sud. Dodamo banane, koje ćemo da isečemo na kolutiće, i sitno seckane kajsije (mogu i iz kompota). Prelijemo limunovim sokom. Dodamo suvo grožđe.
3. U šerpu na šporetu sipamo 500 ml mleka. Preostalo mleko sipamo u prašak za puding, pa razmekšalu smesu sipamo u uzavrelo mleko.
4. Kuvamo dok ne dobije potrebnu gustinu. Dodamo med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodamo u sud sa voćem i promešamo.
5. Skuvane lazanje ređamo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Preko premažemo filom od pudinga i voća, opet stavimo lazanje i opet fil.
6. Pecite 35 minuta na 200 stepeni.
(Kurir.rs)
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore