Tamne bobice sadrže vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, E i K, folnu kiselinu, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i cink. Nema boljih!

Ova voćka je uvek dobrodošla, možete je jesti samu, sa sladoledom, u kolaču, sa povrćem i mesom, ujutru, u podne, naveče. Evo kako da napravite osvežavajuću i zdravu mešanu salatu sa kupinama:

SASTOJCI (za 4 obroka):

salata-sa-kupinama-1-shutterstock-1493395454.jpg
Foto: Shutterstock

• 100 g zelene salate (mladi spanać)

• 1/2 krastavca

• 250 g kuvane cvekle

• 100 g feta sira

• 2 male kašike svežih listova nane

Dresing:

• 350 g kupina

• 5 malih kašika maslinovog ulja

• 2 male kašike belog vinskog sirćeta

• 1 mala kašika meda

profimedia0252134277.jpg
Foto: Profimedia

PRIPREMA:

1. Zelenu salatu/mladi spanać i cveklu iscepkajte i isecite na kockice, kolutove ili trake, isto tako pripremite krastavac.

2. Dodajte izmrvljeni feta sir i listove nane, blago sve promešajte.

3. Prelijte kupine maslinovim uljem, belim vinskim sirćetom i medom i sipajte preko salate. Pola kupina možete da iscedite, a pola ostavite cele, salata će delovati bogatije.

salata-sa-kupinama-shutterstock-384663826.jpg
Foto: Shutterstock

4. Ako salatu poslužite u izdubljenoj polovini lubenice, izgledaće veličanstveno!

Kurir.rs

Bonus video:

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija