Testenina je leti posebno popularna zato što se brzo sprema. Dvostruju dobit ćete obezbediti, i po džep i po zdravlje, ako je ne obogatite mesom već povrćem kojim obiluju naše pijace.

Uz recept koji vam predlažemo, možete lako i brzo da spremite perfektan ručak ili večeru, izdašno jelo za celu porodicu.

testenina-pasta.jpg
Foto: Profimedia

TESTENINA SA PEČENIM POVRĆEM

SASTOJCI:

• 300 g testenine po izboru

• 400 g čeri paradajza

• 1 tikvica

• 100 g kukuruza u zrnu

• 2 glavice crnog luka

• 3 čena belog luka

• 40 g parmezana (1 kesica)

grilovano-povrce-shutterstock-636511346.jpg
Foto: Shutterstock

• 60 ml maslinovog ulja

• 3 male kašike biljnog začina

• 1,5 mala kašika šećera

• 1/2 male kašike origana

• 1/2 male kašike peršuna

• 1/2 male kašike čilija u prahu

• so, biber

PRIPREMA:

1. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i uključite rernu da se zagreje na 220°C.

2. Operite i prepolovite čeri paradajz ako je krupniji, luk očistite i narežite na kolutove, a beli luk isitnite.

3. Pomešajte paradajz i luk sa maslinovim uljem, pospite sve biljnim začinom i sipajte šećer, pa rasporedite smesu na papir za pečenje u jednom sloju.

4. Kada se rerna ugreje, pecite oko 5 (pet) minuta i dodajte tikvice narezane na kocke ili kolutove i kukuruz u zrnu. Pecite sve još 10 (deset) minuta u rerni, a potom povrće prebacite u što veći tiganj ili prigodnu šerpu.

5. Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu, ocedite i dodajte u tiganj / šerpu sa povrćem. Kad uključite ringlu i sve se malo zagreje, dodajte bosiljak, origano, peršun, čili. Začinite solju i biberom prema ukusu.

pasta-sa-povrcem-shutterstock-525309349.jpg
Foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

13:09
OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR! Izvor: Kurir televizija