TESTENINA S PEČENIM POVRĆEM: Lagano i zdravo letnje jelo će vas oduševiti, a OVI začini će mu dati SAVRŠEN UKUS! (RECEPT)
Testenina je leti posebno popularna zato što se brzo sprema. Dvostruju dobit ćete obezbediti, i po džep i po zdravlje, ako je ne obogatite mesom već povrćem kojim obiluju naše pijace.
Uz recept koji vam predlažemo, možete lako i brzo da spremite perfektan ručak ili večeru, izdašno jelo za celu porodicu.
TESTENINA SA PEČENIM POVRĆEM
SASTOJCI:
• 300 g testenine po izboru
• 400 g čeri paradajza
• 1 tikvica
• 100 g kukuruza u zrnu
• 2 glavice crnog luka
• 3 čena belog luka
• 40 g parmezana (1 kesica)
• 60 ml maslinovog ulja
• 3 male kašike biljnog začina
• 1,5 mala kašika šećera
• 1/2 male kašike origana
• 1/2 male kašike peršuna
• 1/2 male kašike čilija u prahu
• so, biber
PRIPREMA:
1. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i uključite rernu da se zagreje na 220°C.
2. Operite i prepolovite čeri paradajz ako je krupniji, luk očistite i narežite na kolutove, a beli luk isitnite.
3. Pomešajte paradajz i luk sa maslinovim uljem, pospite sve biljnim začinom i sipajte šećer, pa rasporedite smesu na papir za pečenje u jednom sloju.
4. Kada se rerna ugreje, pecite oko 5 (pet) minuta i dodajte tikvice narezane na kocke ili kolutove i kukuruz u zrnu. Pecite sve još 10 (deset) minuta u rerni, a potom povrće prebacite u što veći tiganj ili prigodnu šerpu.
5. Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu, ocedite i dodajte u tiganj / šerpu sa povrćem. Kad uključite ringlu i sve se malo zagreje, dodajte bosiljak, origano, peršun, čili. Začinite solju i biberom prema ukusu.
Kurir.rs
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore