Kukuruz možete iskoristiti i za pravljenje čorbe, koja će vam sigurno prijati u ovim letnjim danima.

Ukoliko ste ljubitelj kukuruza, sigurni smo da ćete uživati i u ovoj preukusnoj čorbi:

kukuruzfotoshutterstock1500928281122695.jpg
Shutterstock 

SASTOJCI:

  1. 30 ml maslinovog ulja
  2. kašika maslaca
  3. veća glavica crnog luka
  4. struk praziluka
  5. četiri čena belog luka
  6. 500 g kukuruza
  7. litar bistre pile}e supe
  8. 250 ml pavlake za kuvanje
  9. so, biber

PRIPREMA:

U šerpi zagrejati ulje i maslac, pa kratko propržiti sitno iseckan crni luk i praziluk. Dodati izgnječen beli luk, mešati još minut, te dodati kukuruz i mešati još pet minuta. Naliti supom, začiniti po ukusu, smanjiti vatru i lagano krčkati desetak minuta. Čorbu potom izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, vratiti na ringlu, umešati pavlaku, pa kuvati još pet minuta.

profimedia0263817656.jpg
Profimedia 

Kurir.rs

Bonus video:

13:09
OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR! Izvor: Kurir televizija