Velike su vrućine pa je najbolje spremati jednostavna i jela koja se brzo spremaju, odnosno sve bude gotovo za pola sata, a opet ukusno.

Za ovaj recept možete korisiti testeninu po sopstvenom izboru.

profimedia0517889375.jpg
Profimedia 

Sastojci za 4 osobe

  • 400 gr čili testenine ili neke sa paprikom
  • 200 gr suve slanine
  • 200 gr šampinjona
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 40 gr ribanog parmezana ( 1 kesica )
  • 2-3 kašike ulja
  • so, biber, peršunov list
stockphotoslicesoftastyfriedbacongarnishedwithrosemaryonablackbackground1723182208.jpg
Shutterstock 

Priprema

Odmah u lonac sipajte vode i stavite na vatru.

U dublju šerpu stavite sitno iseckanu slaninu i ulje.

Pripržite slaninu na srednjoj vatri, pazeći da ne zagori. Dodajt sitno naseckane šampinjone, par kašika vode i sve zajedno izmešajte kratko dok voda ispari.

profimedia0404480048.jpg
Profimedia 

Nalijte neutralnu pavlaku i ostavite da provri. Kada provri dodajte pola kesice, ili 2 kašike parmezana i sklonite sa vatre.

Testeninu kuvajte 5 minuta, ocedite i istresite je u šerpu sa slaninom. Dodajte soli, bibera, peršuna.

Promešajte, vratite još malo na laganu vatru, da testenina otpusti i upije višak vode iz pavlake i gotovo je.

Po ukusu možete da stavljate začine, kao i šampinjone na listiće.

Svaku porciju posebno pospite ribanim parmezanom.

parmezan.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/Domaći recepti)

Bonus video:

13:09
OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR! Izvor: Kurir televizija