NAMIRNICA KOJU SVI KORISTE ZA MRŠAVLJENJE MOŽE DA VAM NANESE I ŠTETU: Saznajte da li zaista smanjuje OBIM STRUKA i kad je korisna
Skoro da nema žene koja bar jednom nije posegla za jabukovim sirćetom kako bi se leti lakše izborila s viškom kilograma i ponosno pojavila u kratkoj haljini, šortsu ili kupaćem kostimu.
Ovo sirće jeste zdrava namirnica, ali pre nego što počnete da ga pijete, a najčešće se savetuje ispijanje jedne male do dve velike kašike pomešane s dva decilitra vode ujutro natašte, treba da znate da li i koliko zaista deluje.
Ne postoje nikakvi dokazi da jabukovo sirće ubrzava metabolizam i da topi masnoće, tj. da pomaže kod gubitka kilograma, ali mnoge pripadnice lepšeg pola ga koriste i tvrde da deluje.
Ipak, treba i ovo da znate:
NIJE NAJBOLJE REŠENJE ZA SUZBIJANJE APETITA
Kada ga popijete na prazan želudac, kiselina može da kod vas stvori osećaj sitosti, ali i da ga iziritira. Moguće su štetne nuspojave, pa je bolje da se opredelite za doručak bogat belančevinama (jaje, nemasni jogurt). Takođe će vas zasititi, ali i snabdeti s puno više hranljivih materija od čaše vode s jabukovim sirćetom.
NIJE PRIRODAN NAČIN DETOKSIKACIJE
Naš organizam poseduje svoj prirodni sistem kojim se čisti od toksina. Ovaj posao uspešno obavljaju bubrezi, jetra i creva. Ako su zdravi, apsorbuju hranljive materije i odbacuju ih putem mokraće i stolice – ne treba vam jabukovo sirće.
NIJE SVAKO SIRĆE DOBRO
Jabukovo sirće je derivat fermentisanog soka, pa kao i druge namirnice ove vrste, može da sadrži dobre bakterije, koje pospešuju zdravlje creva i održavaju urednu probavu.
Ipak, ova više nego poželjna svojstva probiotika ima samo nepasterizovano jabukovo sirće jer sadrži enzime, belančevine i - probiotike. Zato obratite pažnju kad ga nabavljate, ne uzimajte prvo na koje naiđete u radnji, već dobro proučite etiketu.
NIJE DOBRO AKO PRETERATE
Ako preterate sa konzumacijom sirćeta, to će prvo uništiti zubnu gleđ, oštetiti jednjak i potom pokrenuti želudac na pobunu. Sve ovo su takođe razlozi da jabukovo sirće nikako ne uzimate na prazan stomak.
NAJBOLJE JE U SALATI!
Nema nikakve sumnje da jabukovo sirće pruža daleko više kad se konzumira kao začin za salatu. Od njega ćete kada ga konzumirate na ovaj način, kada se udruži s vitamina i mineralima iz svežeg povrća, imati mnogo više koristi.
A kad smo već kod ishrane, zapamtite da je usvajanje zdravog načina života ipak jedini pravi put do vitke linije!
Kurir.rs/Lena/B.M.
Bonus video:
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana