Specijalitet od testa ko god je probao priznaje da je prste polizao! Obradujte i vi svoju porodicu ili prijatelje, odmah će tražiti recept za ovo jedinstveno jelo.

Evo kako se prave pide, idealan obrok za bilo koje doba dana:

PIDE

Sastojci:

  • 300 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 kg brašna
  • 30 g kvasca
paradajz.jpg
Shutterstock 
  • 1 čaša soka od paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mlake vode
  • 1 kašika margarina
  • mala kašika šećera
  • so

Priprema:

  1. Zamesite meko testo i ostavite dva (2) sata da kisne.
  2. Pripremite fil: izdinstajte glavicu crnog luka i dodajte 300 g mlevenog mesa. Kad ispari vodica, dodajte čašu soka od paradajza i sačekajte da uvri. Začinite po ukusu.
  3. Testo podelite na šest (6) delova, svaki razvijte u elipsu, stavite fil, pa ivice preklopite ka sredini, a krajeve malo spojite.
  4. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Poslužite uz preliv od jogurta i belog luka.
pide-shutterstock-1930524335.jpg
Shutterstock 

Savet plus: Ko ne može bez ljutog, dobrodošle su papričice.

(Kurir.rs/N.B.)