Da bi ova poslastica bila još interesantnija, u kućnim uslovima se možemo malo poigrati i dekorisati je.

Bez obzira na to da li je u pitanju kupovni sladoled ili onaj koji ste sami napravili kod kuće, budite maštoviti jer će ovi hladni zalogaji tako biti još slađi.

sm2.jpg
Foto: Shutterstock

U obliku klovna

Ovo je ideja koja će oduševiti najmlađe. U posudu za serviranje sladoleda stavite kornet, a na njega kuglu sladoleda. Od sitnih bombonica napravite oči i nos. Isto to možete uraditi obrnuto, tako da od korneta napravite kapicu.

sm.jpg
Foto: Shutterstock

Između dva keksa

Ovo je super rešenje za goste koji su iznenada došli. Napravite sendvič tako što ćete sladoled staviti između dva keksa i blago ih pritisnuti da se sve spoji. Šarenim mrvicama za tortu ili mlevenim keksom možete ih dekorisati sa strane.

sm1.jpg
Foto: Shutterstock

U šoljici za čaj

Izvadite one starinske bakine šoljice koje čuvate u ormanu i koje vam služe samo za ukras i pomoću male kafene kašičice iskoristite ih za posluženje sladoleda.

sm3.jpg
Foto: Shutterstock

Na štapiću

Ako pravite domaći sladoled, odlično bi bilo da ga zamrznete zajedno sa štapićem i u kalupima predviđenim za to ili u manjoj plastičnoj ambalaži od voćnog jogurta. Biće spreman za jelo čim ga izvadite iz zamrzivača.

Kurir.rs

Bonus video:

02:43
SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji Izvor: Kurir televizija