Da bi ova poslastica bila još interesantnija, u kućnim uslovima se možemo malo poigrati i dekorisati je.

Bez obzira na to da li je u pitanju kupovni sladoled ili onaj koji ste sami napravili kod kuće, budite maštoviti jer će ovi hladni zalogaji tako biti još slađi.

sm2.jpg
Shutterstock 

U obliku klovna

Ovo je ideja koja će oduševiti najmlađe. U posudu za serviranje sladoleda stavite kornet, a na njega kuglu sladoleda. Od sitnih bombonica napravite oči i nos. Isto to možete uraditi obrnuto, tako da od korneta napravite kapicu.

sm.jpg
Shutterstock 

Između dva keksa

Ovo je super rešenje za goste koji su iznenada došli. Napravite sendvič tako što ćete sladoled staviti između dva keksa i blago ih pritisnuti da se sve spoji. Šarenim mrvicama za tortu ili mlevenim keksom možete ih dekorisati sa strane.

sm1.jpg
Shutterstock 

U šoljici za čaj

Izvadite one starinske bakine šoljice koje čuvate u ormanu i koje vam služe samo za ukras i pomoću male kafene kašičice iskoristite ih za posluženje sladoleda.

sm3.jpg
Shutterstock 

Na štapiću

Ako pravite domaći sladoled, odlično bi bilo da ga zamrznete zajedno sa štapićem i u kalupima predviđenim za to ili u manjoj plastičnoj ambalaži od voćnog jogurta. Biće spreman za jelo čim ga izvadite iz zamrzivača.

Kurir.rs

Bonus video:

02:43
SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji Izvor: Kurir televizija