Ovo jelo se zaista lako priprema, a pravi je lagani letnji ručak koji je bogat gvožđem, fosforom i kalcijumom. Odličan je izbor za sve one koji vole da uživaju u morskim plodovima.

profimedia0687810906.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  1. 1,5 kg dagnji
  2. 5-6 kašika maslinovog ulja
  3. 1 kašika seckanog peršuna
  4. 5 čena belog luka
  5. 1/2 kašičice belog bibera
  6. 200 ml belog vina
  7. 1 kašika prezle
  8. 1 limun
profimedia0684457851.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

  1. Tupom stranom noža ostružite sav lepak sa spoljašnje strane školjke i odvojite dlakavu "bradu" od spoja.
  2. Temeljno isperite svaku školjku pod tekućom hladnom vodom.
  3. Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo nisu žive i treba ih baciti.
  4. U zagrejano maslinovo ulje u tiganju dodati iseckani beli luk, seckani peršun i malo bibera, kratko promešati, pa dodati očišćene dagnje i isečen limun.
  5. Kada se dagnje otvore, sve prelijte vinom i pustite da provri, pa poslužite.

(Kurir.rs)

Bonus video:

13:09
OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR! Izvor: Kurir televizija