Ovaj jednostavan i pomalo neobičan recept odličan je i tokom letnjih dana jer možete napraviti nekoliko knedli, zamrznuti ih i koristiti po potrebi, štedeći vreme.

profimedia0674333647.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 350 g mlevene govedine
  • 6 krompira
  • Jaje
  • 200 g brašna
  • 200 g suve slanine
  • Luk
  • 500 g zelja
  • Kim
  • Biber
  • So
  • Kašika seckanog peršuna
  • 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
profimedia0629898530.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Dodajte zelje u vrelu sa polovinom sitno seckanog luka i slaninom. Prelijte sa malo vode i začinite biberom i kimom.
  2. Drugu polovinu crnog luka prodinstati na ulju i dodati mleveno meso. Dodajte crvenu papriku, peršun, so i biber. Promešati i skloniti sa vatre.
  3. Krompir oljuštite i skuvajte, pa ga ohlađenog pretvorite u pire. Dodajte brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli.
  4. Radnu površinu pospite brašnom, pa umesite testo za knedle. Razvaljajte ga i isecite na kvadrate.
  5. Na svaki komad testa stavite po kašiku fila od mesa. Zarolajte testo, oblikujte knedle i ostavite na pobrašnjenoj površini. Stavite kuvane knedle u veliku količinu ključale slane vode. Kada isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom kašikom i poslužite uz dinstano zelje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija