Dobro su poznata lekovita svojstva čudesne koprive, a od nje možete da napravite ukusnu, zdravu i izdašnu čorbu, koja će vas okrepiti i vratiti vam snagu i energiju.

Sastojci:

  • ½ kg mladih vrhova koprive
  • 2 kašike krupno mlevenog kukuruznog brašna
  • mleveni biber, so
  • šargarepa
  • kašika rendanog rena u sirćetu
  • mladi luk
  • peršun
kopriva-zara.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Koprivu očistiti pre pranja, popariti vrelom vodom, sačekati nekoliko minuta i ocediti a vodu baciti.
  2. U loncu zagrejati litar vode, i kad provri, spustiti u nju oceđenu koprivu i pustiti da kuva na laganoj vatri pola sata.
  3. Koprive ponovo ocediti i dobro izmešati sa kukuruznom prekrupom.
  4. Sve to dobro izgnječiti viljuškom, preliti vodom u kojoj su se koprice kuvale. dodati sitno iseckan mladi luk i sitno seckanu šargarepu i pusititi da vri još pola sata.
  5. Čorba se tek na kraju posoli i pobiberi i doda joj se peršun. Kad se malo prohladi, služi se sa renom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:08
POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte Izvor: Kurir televizija