Šnenokle su jednostavna, jeftina i jedna od najpopularnijih poslastica detinjstva mnogih od nas, a iako se danas ređe pravi ovom receptu sigurno nećete odoleti.

profimedia0126405409-1.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 4 belanca
  • 4 žumanca
  • 4 kašike šećera
  • litar mleka
  • 10 komada keksa
  • korica limuna
pre-upotrebe-obaveyno-dobro-operite-koru---stockphotocloseupofagirlshandswashingalemoninthesinkinahomekitchentheconceptofhealthand1937797885.jpg
Shutterstock 

Priprema: 1. U posudu za posluživanje složite keks. 2. Umutite žumanca i tri kašike šećera mikserom i narendajte limunovu koricu. 3. Stavite mleko da prokuva i umutite sneg od belanaca i jedne, preostale, kašike šećera. 4. U mleko koje je provrilo kašikom sipajte sneg od belanaca i kratko kuvajte u mleku, zatim ih slažite na keks. 5. U preostalo mleko dodajte umućena jaja sa šećerom, kuvajte 2-3 minuta, a potom sve sipajte u činiju preko keksa. 6. Pustite da se ohladi, po želji narendajte tamnu čokoladu i ostavite u frižideru da se ohladi do serviranja.

(Kurir.rs/Najžena)

01:34
SLATKA KUHINJA RADI PUNOM PAROM: Kad se spoje TRI GENERACIJE majstora za slatkiše, nastaje MAGIJA (KURIR TELEVIZIJA)  Izvor: Kurir televizija