PILEĆA MUĆKALICA SA KROMPIROM: Sastojci su pristupačni i malo plićem džepu, a UŽIVAĆETE U KRALJEVSKOJ GOZBI! (RECEPT)
Kad saberete sve troškove, potrošićete 500 dinara, ali od ovog jela nama svima bliskog ukusa možete da nahranite najmanje četiri duše. Biće i za repete!
Evo originalnog recepta naših kafanskih majstora za PILEĆU MUĆKALICU SA KROMPIROM:
Sastojci:
- 1 pile (1.5 kg)
- 1/2 kg paradajza
- 1/2 kg krompira
- 2 crvene paprike
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1/2 l kokošijeg bujona
- 3 lovorova lista
- 2 velike kašike ulja
- 1 ljuta paprika (po želji)
- so, biber
Priprema:
- Očistite pile i izrežite na manje komade.
- Očistite i naseckajte crni i beli luk, a paprike operite i izrežite na kockice, krompir na polutke.
- Operite paradajz, a možete da kristite i konzervu pelata koje treba da ocedite, pa ga izrežite na manje komade.
- U dubljoj šerpi zagrejte ulje, dodajte komade piletine i pržite ih sa svih strana desetak minuta, pa izvadite na stranu i posolite po želji.
- U masnoću od prženja dodajte iseckani crni i beli luk i pržite na umerenoj temperaturi minut – dva, uz mešanje, pa sipajte kockice paprika i sve zajedno pržite dok malo ne omekšaju.
- Kada paprike omekšaju, stavite paradajz i ako volite iseckanu ljutu papričicu, lovorov list, vratite unutra piletinu, ulijte kokošji bujon, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 45 minuta.
Kurir.rs
Bonus video:
ZELENSKI ODBIO DA POTPIŠE TRAMPOVU PONUDU: „Taj dokument nije spreman, ne štiti Ukrajinu“! Poljski premijer uputio HITAN apel Evropljanima (VIDEO)