Ako su na pijaci ili u marketu u ponudi samo tvrde breskve, ovaj problem ćete brzo i jednostavno rešiti!

1012dragana-udovicic.jpg
Dragana Udovičić 

Potrebni su vam samo jedna jabuka i jedna veća papirna kesa: stavite breskve s jabukom u kesu, dobro je zatvorite da ne ulazi vazduh i jabuka će za 60 minuta obaviti posao! Breskve će omekšati zahvaljujući prirodnom gasu koji ispušta jabuka, a koji ubrzava sazrevanje.

Evo kako se pravi letnja šampita:

SASTOJCI:

Za koru:

  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika mleka
  • 7 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
jaja.jpg
Kurir. 

Za fil:

  • 7 belanaca
  • 7 kašika šećera
  • 250 g bresaka
  • limunov sok
  • prstohvat soli

Za sirup:

  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja vode

PRIPREMA:

1. U posudi umutite žumanca, pa dodajte šećer i ostale sastojke. Pleh obložite pek-papirom, pa sipajte smesu i pecite je na 180 stepeni 15 minuta.

2. Za to vreme pripremite šam, a kad kora bude gotova, odvojte je od papira za pečenje, pa je ostavite da se ohladi.

3. Ušpinujte jednu šolju vode i jednu šolju šećera. Dobijeni sirup ostavite da se prohladi.

4. Belanca umutite u čvrst sneg, pa dodajte malo limunovog soka, šećer i so. Kad dobijete čvrst šam, polako, sve vreme muteći mikserom na najmanjoj brzini, sipajte sirup. Breskve isecite na sitne kockice, pa dodajte u fil. Sipajte sav šam preko kore, pa poravnajte.

5. Šampitu ostavite da se ohadi, a onda je isecite na kocke željene veličine i uživajte. Dekorišite s nekoliko kriški voća po želji.

Kurir.rs/Lena

Bonus video:

02:03
NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati! Izvor: Kurir televizija