Predstavaljmo vam recept za doručak, koji će vas koštati manje od 250 dinara. Jednostavno i brzo se priprema, a potrebno je par sastojaka. Neke sastojke možete izbaciti ili dodati u zavisnosti od toga šta volite da jedete.

Sastojci:

  • Hleb
  • Malo mleka
  • Jaja
  • Salama ili šunka
  • kačkavalj
  • prašak za pecivo
  • origano
  • So, biber
  • Prezle
profimedia0309834387.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Hleb prvo isecite na komade i prelijte mlakim mlekom. Ostavite desetak minuta, potom ga rukama ocedite da izađe mleko, pa i izmrvite.
  2. U hleb prvo dodajte jaja, pa salamu ili šunku isečenu na kockice. Sir po ukusu izrendajte, dodajte origano, so, biber, prašak za pecivo i prezle toliko da bude čvršće testo, nikako retko da se ustipci ne bi raspali prilikom prženja.
  3. Kad ste dobili ujednačenu smesu pogodnu za oblikovanje, nauljenim rukama oblikujte ustipke.
  4. Uvaljate ih u jaja i prezle, a možete i odmah na ulje.
  5. Uštipke spustati u vrelo ulje i pržite dok ne porumene. Prvo sa jedne pa onda sa druge strane.
  6. Gotove uštipke vaditi na ubrus da pokupe nepotrebnu masnoću.

(Kurir.rs/Kulinarka)

Bonus video:

07:07
OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN Izvor: Kurir televizija