Nedavno rađeno istraživanje potvrdilo je teoriju da je šećer glavni uzrok lošeg kvaliteta sna

Preterano konzumiranje sladoleda može da dovede do povećanja kilograma, srčanih bolesti, a može i da naruši mikrofloru digestivnog trakta. Međutim, još rizičnije je jesti ovu osvežavajuću poslasticu pre spavanja.

profimediasladoled.jpg
Foto: Profimedia

Stručnjaci su nedavno potvrdili da postoji još jedna negativna strana konzumiranja sladoleda, posebno ako volite da ga jedete pre spavanja, a to je što može negativno da utiče na kvalitet sna.

Jedno istraživanje je pokazalo da ljudi koji se lošije hrane i koji unose više kalorija, posebno u obliku dodatih šećera, lošije spavaju. Kad nam je telesna temperatura niska, to znači da ulazimo u najkvalitetniji i najdublji san. Međutim, ukoliko pre spavanja unosimo hranu punu šećera, telesna temperatura je viša i teže padamo u dubok san.

profimedia0362601363.jpg
Foto: Profimedia

Jedna vrsta sladoleda posebno je problematična. Radi se o sladoledu od čokolade. Uz sav taj šećer, on sadrži i kofein i teobromin - antioksidans koji deluje kao stimulans i drži nas budnim.

(Kurir.rs)

SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji Izvor: Kurir televizija