Mekane kiflice sa makom nestaće sa stola čim ih poslužite

Nema ko ne voli mekane i slasne kiflice, bilo da su slane ili slatke. Iako ponekad njihova priprema oduzme previše vremena, ovaj recept je drugačiji, a sve je gotovo za najviše sat vremena.

Brze kiflice punjene makom, prave se bez kvasca, što znači da nema čekanja da testo naraste odmah ih pečete. Toliko su mekane i vazdušaste da nećete prestajati da ih jedete.

profimedia0156575663.jpg
Profimedia 

Sastojci:

Za testo:

  • 400 g brašna
  • 150 g hladnog putera
  • 1 jaje
  • 70 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za nadev:

  • 200 g maka
  • 120 g šećera
  • 100 ml mleka
profimedia0264595737.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Mleko i šećer zagrejati dok ne provri. Nakon toga skinite sa šporeta dodajte mak, dobro promešajte i ostavite da se ohladi.
  2. U veću posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, narendajte puter, dodajte jaje i mlekom, pa zamesite glatko testo.
  3. Testo podelite na tri jednaka dela, pa razvucite na krug debljine oko pola centimetra.
  4. Svaki krug isecite na 8 jednakih trouglova, pa u širi deo nanesite fil i zamotajte kiflice.
  5. Ređajte ih na pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Po želji ih pospite šećerom u prahu.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:18
Humana akcija niške pekare "Ako si gladan, posluži se" Izvor: Kurir televizija