ČAŠA DNEVNO SPREČAVA NASTANAK BORA: Značajne dobrobiti konzumiranja CRVENOG VINA oduševiće njegove ljubitelje
Jedno istraživanje pokazalo je veoma interesantne činjenice, koje će se dopasti svima koji vole da ga umereno konzumiraju
Prema studiji izraelskog tehnološkog instituta, crno vino je dobro za srce. Kako se navodi, umerena konzumacija crnog vina tokom mesec dana poboljšava funkciju krvi i krvnih žila.
Resveratrol, moćan polifenol koji se nalazi u crnom vinu, spada u najjače antioksidanse koji pomažu u zaštiti tela od delovanja slobodnih radikala koji su odgovorni za razgradnju kolagena i slabljenje elastičnosti kože. Međutim, lokalna primena resveratrola u kremi ili serumu još je učinkovitija.
Resveratrol u crnom vinu takođe može sniziti i nivo lošeg holesterola. Posebno alkohol u vinu daje ove dobrobiti, što se ne može postići bilo kojim ekstraktom crvenog grožđa.
Osim što smanjuje slobodne radikale, vino je efikasno za detoksikaciju kože, koja je izmorena, a sastojci u vinu pomažu u usporavanju procesa starenja.
Vino posvetljava tamne mrlje na koži
Kako starimo, tamne mrlje, koje su često uzrokovane oštećenjem od sunca, postaju dublje i teže se leče. Međutim, nije sve izgubljeno jer polifenoli, moćni antioksidanti koji se nalaze u vinu, mogu biti učinkoviti u lečenju i sprečavanju promena boja na koži.
Osim toga, kako se navodi, vino sprečava gojaznost, podstiče dugovečnost prema pisanju francuskih naučnika, smanjuje stres - jedna čaša dnevno.
Navodi se da 2 do 7 čaša vina nedeljno smanjuje depresiju, ali da prekoračenje može uzrokovati istu! Osim toga, istraživanje je potvrdilo da su ljudi koji su pili crno vino bolje spavali od ljudi koji su pili običnu vodu.
(Kurir.rs/Srbija Danas)
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore