Preukusno
RIBA PEČENA ISPOD FOLIJE: Počastite se na Veliku Gospojinu, a ovo ZDRAVO JELO preporučuje se i onima koji nisu postili (RECEPT)
Juče se završio kratak dvonedeljni post, koji po strogosti dolazi odmah posle Vaskršnjeg posta.
Ako niste bili lenji da istražujete zanimljive posne recepte i posvetite se kuvanju, sigurno ste ga lako izgurali. Sad je došlo vreme da se počastite na praznik Uspenja Presvetle Bogorodice sa ovim preukusnim jelom.
Profimedia
Naravno, preporučuje se i onima koji ne poste jer je izuzetno zdravo, a evo kako se pravi riba pečena ispod folije:
SASTAV:
(za četiri osobe)
- 2 veće ili 4 manje ribe prema izboru
- 2 glavice crnog luka
- 2 limuna
- 3 paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 šaka sveže mirođije
- maslinovo ulje
- so, biber
PRIPREMA:
Shutterstock
- Očišćenu ribu, posolite i dodajte biber prema ukusu, pa je poređajte u pleh ili u prigodnu tepsiju koju ste premazali maslinovim uljem.
- Upalite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
- Dok se rerna greje, ako su ribe veće, napravite nožem nekoliko zareza na njima i u njih sipajte malo maslinovog ulja.
- Na svaku ribu stavite nekoliko kolutova očišćenog crnog luka i dva – tri koluta limuna. Pospite je iseckanom mirođijom i onda oko nje i na nju stavite kolutove paradajza.
- Kada ste pripremili ribu, prekrijte je folijom i stavite da se peče 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
- Skinite foliju kad istekne 20 minuta i ostavite ribu još malo u rerni, uz prelivanje sokom iz pleha ili tepsije.
- Pre posluženja, pospite ribu pečenu ispod folije naseckanim belim lukom.
Shutterstock
Savet plus: Umesto mirođije, možete da koristite i ruzmarin, peršun ili bosiljak. Na ovaj način pripremite i kotlete od ribe, treba samo nešto kraće da se peku u rerni.
(Kurir.rs)
Bonus video:
"SRBIJU I NJEN RAZVOJ NE SMEMO DA ZAUSTAVIMO" Oglasio se Vučić i poslao snažnu poruku: "Daću sve od sebe u naredne dve godine..." (VIDEO)