DESERT OD BOBIČASTOG VOĆA: Sastojke svugde možete da nabavite, nisu skupi, a brzo se pravi i ZAVOLEĆE GA I MALI I VELIKI!
Moćna sila kad je naš imunitet u pitanju, bobičasto voće je uvek dobrodošlo na trpezi.
Svežu borovnicu, kupinu, ribizlu ili brusnicu (inače su dobrodošle i jagode i maline) naći ćete na pijaci kod naših vrednih seljaka.
Hranljive, zdrave i osvežavajuće, aromatične, sočne i slasne mogu da se upotrebe na bezbroj načina, važno je da znate da su u stanju da jačaju imunitet, štite od infekcija i upala, usporavaju proces starenja.
Bobičasto voće podstiče i funkcionisanje mozga, čuva vid, pogoduje zdravlju mokraćnih kanala i zdravlju srca - snižava holesterol u krvi, reguliše krvni pritisak i podstiče izlučivanje tečnosti iz organizma.
Evo kako ćete brzo i lako da pripremite desert od bobičastog voća, zavoleće ga i mali i veliki:
Sastojci:
- 1 l gustog / grčkog jogurta
- 1 l vode
- 2 pudinga od vanile
- 15 kašika šećera
- 300 g bobičastog voća po želji
Priprema:
1. Od litra vode odvojte jednu čašu i u njoj rastopite pudinge.
2. U preostalu vodu sipajte šećer i stavite na šporet. Kada proključa, u nju dodajte razmućen puding, mešajte dok se ne zgusne i onda ostavite da se prohladi.
3. Kad se skoro skroz ohladi, u njega dodajte jogurt, sve vreme muteći mikserom.
4. Kada se sjedine sastojci, umešajte voće, izblendajte ga i ostavite u frižideru da se pre služenja ohladi.
5. Pre posluženja, ukrasite komadićima voća i listovima sveže nane.
Kurirr.rs/N.B.
Bonus video:
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!