SRPKINJE OBOŽAVAJU CRNCA BEZ JAJA! Savršenog je ukusa, rasplamsava maštu i topi se u ustima: Prosto morate da ga PROBATE!
Srpske domaćice poludele su za kolačem koji se krije iza atraktivnog naziva "Crnac bez jaja". Osim interesantnog imena, koje svakako rasplamsava maštu, ovaj kolač je i izuzetnog ukusa, a sprema se vrlo lako.
Sastojci
ZA TESTO
- 3 jogurta (3×180 g)
- 300 g pšeničnog glatkog brašna
- 250 g šećera
- 120 ml ulja
- 25 g kakaa
- 2 kašičice Sode bikarbone
- maslac za premazivanje pleha
ZA GLAZURU
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 120 ml mleka
Priprema
- Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.
- Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
- Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
- Posluživanje
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
(Kurir.rs)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore