KRMENADLE SA KRUŠKAMA: Kad ga jednom napravite, samo na prvi pogled neobično jelo BIĆE ČESTO NA VAŠOJ TRPEZI! (RECEPT)
Sočno i slatko voće uvek treba da vam se nađe na trpezi jer kruška, pripadnica porodice ruža i rođaka jabuke i dunje i te kako ima šta da ponudi.
Prosečna hranljiva vrednost iznosi 29 kcal na 100 g ploda koji je bogat kalijumom, fosforom, kalcijumom, magnezijumom, gvožđem, hlorom, sumporom. Kruška sadrži i izuzetno mnogo vitamina A, C, E, većinu vitamina iz grupe B.
Kruška je poznata kao lek protiv zapaljenja zglobova - sadrži soli koje rastvaraju mokraćnu kiselinu, a dobro je to što i dijabetičari mogu da je jedu bez bojazni. Bogata je i dijetalnim vlaknima, sposobna je da reguliše holesterol, u stanju je da umanji rizik od pojave raka dojke kod žena u menopauzi.
Osobe s oboljenjima želuca i creva treba da izbegavaju sveže kruške, ali pripremljene na raznorazne načine i za njih predstavljaju blagotvornu namirnicu.
Probajte nešto novo, krmenadle sa kruškama će vas oduševiti!
SASTOJCI:
- 4 svinjske krmenadle
- 2 slatke kruške
- 100 g oraha
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- biljni začin po želji
- 2 dl belog vina
- senf
- ulje
- so, biber
PRIPREMA:
1.Premažite krmenadle senfom, posolite, pobiberite, pospite začinom po želji, prelijte belim vinom i ostavite da malo odstoje.
2.U tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno iseckani crni i beli luk i kada dobiju staklasti izgled dodajte sitno iseckane orahe i kruške isečene na pola, pa dinstajte sve zajedno desetak minuta, dok kruške ne omekšaju. Ako je potrebno, dolijte malo vode.
3.U drugom tiganju ispecite krmenadle s obe strane. Kada budu gotove, stavite ih u tiganj s umakom od kruški, neka krčkaju zajedno još nekoliko minuta.
4. Jelo se odlično slaže sa zelenom salatom. Prijatno!
Savet plus: Možete da upotrebite i drugu vrstu mesa, po želji, a jelo će biti ukusno i ako ga pripremite na roštilju.
Kurir.rs
Bonus video:
"UKRAJINA MORA DA PREPUSTI TERITORIJU RUSIJI!" Hladan tuš iz Amerike uoči sastanka, oglasio se i Zelenski (FOTO/VIDEO)