Knedle fantastično idu uz gulaš, sva dinstana mesa, obogaćuju čorbe, a odlično se slažu i sa pečurkama. Uz zelenu ili bilo koju drugu salatu dobićete kompletan obrok, a možete da ih služite i samostalno.

knedle-od-hleba-i-slanine-sa-sampinjonima-shutterstock-695253544.jpg
Foto: Shutterstock

Bez obzira za koju se varijantu odlučite, uživaćete u njima, a posebno ako napravite knedle od hleba i slanine:

SASTOJCI:

  • 500 g starog hleba
  • 150 g slanine / dimljene šunke
  • 2 jaja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 100 g glatkog brašna
  • 2,5 dl mleka
  • 2kašike ulja
  • 1 šaka svežeg peršuna
  • so
knedle-od-hleba-i-slanine-shutterstock-710262265.jpg
Foto: Shutterstock

PRIPREMA:

1. Stari hleb i slaninu isecite pa ih narežite na kockice i zajedno popržite.

2. U istom tiganju, na masti koju je pustila slanina. Propržite prethodno sitno iseckan crveni luk. Ako ga nemate, upotrebite običan crni luk.

3. U prigodnoj, većoj posudi sjedinite dobro brašno, mleko, jaja i so prema ukusu (pazite da ne sipate puno, slanina je već slana!) i umesite testo.

4. Kad umesite testo, dodajte prepečeni stari hleb, slaninu i luk, pa sve dobro opet umesite.

knedle-priprema-shutterstock-190458338.jpg
Foto: Shutterstock

4. Kad umesite testo, dodajte prepečeni stari hleb, slaninu i luk, pa sve dobro opet umesite.

5. Naseckajte na kraju listove svežeg peršuna i dodajte u smesu za knedle. Ostavite je bar pola sata da testo odmori.

knedle-shutterstock-362936576.jpg
Foto: Shutterstock

6. Kad testo odmori, mokrim rukama oblikujte knedle (neka budu veće9, u šerpu sipajte vodu, blago je posolite i stavite na ringlu da voda zavri. Tada u nju stavite pripremljene knedle i kuvajte ih 10-ak minuta pa ih ocedite.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:08
POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte Izvor: Kurir televizija