DOMAĆI HLEB SA PIVOM: Velika prednost je što NE TREBA UOPŠTE DA GA MESITE! Samo UMUTITE SASTOJKE I ISPECITE! (RECEPT)
Uvek je dobrodošao: ujutru ga poslužite uz omiljeni namaz, uz ručak se podrazumeva, a ne izostavlja se ni naveće!
Nema ništa lepše od mirisa tek pečenog hleba u kući, a ovaj recept će vam olakšati posao jer je njegova velika prednost što hleb ne morate da mesite, već samo umutite sastojke i ispečete.
Evo kako ćete brzo i lako da napravite domaći hleb sa pivom, čija je korica hrskava, a sredina meka kao duša:
SASTOJCI:
- 350 g glatkog brašna
- 5 velikih kašika šećera
- 70 g putera
- 3,5 dl piva
- 1½ mala kašika praška za pecivo
- 1 velika kašika ulja
- 1 mala kašika soli
PRIPREMA:
1. Rernu zagrejte na 190 stepeni.
2. Dok se rerna greje, premažite uljem kalup za hleb dimenzija 23 x 12 cm, pa sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, ostatak putera koji ste prethodno otopili i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako vam ostane pokoja manja grudica.
3. Kad dobijete glatku smesu (nije strašno ako ostane neka grudvica), prebacite je u pripremljeni kalup i poravnajte je. Prelijte mešavinu preostalim puterom, stavite u rernu.
4. Hleb sa pivom treba da se peče 45 do 50 minuta, proverićete kada je tačno gotov (sve zavisi od rerne) kad zabodite čačkalicu u sredinu – treba da bude čista ili s nekoliko vlažnih mrvica kad je izvadite.
5. Nakon pet minuta stavite hleb na rešetku van rerne da se u potpunosti ohladi. Tad možete da ga izrežete.
Kurir.rs
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore