Kada se bliži rođendan glavna tema je rođendanska torta, ali s obzirom na to da su torte pogodna poslastica i kada nije u pitanju rođenda, evo receptra za nešto što do sada sigurno niste probali!

Sastojci:

  • pet belanca
  • 5 kašika šećera
  • mlevena plazma, 3 kašike
  • prezle, 2 kašike
  • kakao, 2 kašike
  • prašak za pecivo 1/2 kesice
tropikana-shutterstock.jpg
Foto: Shutterstock

Za fil:

  • 20 žumanaca
  • 5 celih jaja
  • 25 kašika šećera
  • margarin 300 g
  • mlevena plazma 300 g
  • kisela pavlaka 300 ml
  • crna milka 100 g
  • bela milka 100 g
  • krem šlag 300 g
  • mineralna voda 300 ml
213619-shutterstock1040014852-ls.jpg
Foto: Shutterstock

PRIPREMA:

1. Umutiti belanca u čvrst šam, pa postepeno dodavati šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser, pa dodati kakao, prezle, plazmu i prašak za pecivo. Sjediniti i sipati u pleh koga ste obložili pairom za pečenje.

2. Peći na 200 C oko 10 minuta. Umutiti još tri identične kore. Sačekati da se ohladi.

3. Za fil je potrebno da žumanca i jaja umutite penasto. Dodajte šećer i mutite dok se masa ne udvostruči. Skuvajte fil na pari i ohladite. Margarin umutite penasto, pa dodajte hladan fil. Sve izmiksati i dodati mlevenu plazmu, kiselu pavlaku i iseckane čokolade (crnu i belu). Krem šlag umutite sa mineralnom vodom. Filovati : kora, žuti fil, šlag, kora...

Prijatno!

(Kurir.rs / NajŽena)

Bonus video:

01:31
ORIGINALNI RECEPT ZA TUFAHIJE Izvor: Kurir televizija