Miris testa i šećera u prahu koji se od rerne razvija sve do ulaznih vrata, uglavnu su prva pomisao kada kažemo bakina kuhinja. Sada konačno i vi možete da kuvate i mesite kao vaša baka jer je stigao pravi bakin recept za domaću štrudlu!

Sastojci za testo:

  • 500 g brašna (tip 500)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 kašičice šećera

Nadev: džem (po izboru)

profimedia0127906414.jpg
Foto: Profimedia

Za premazivanje rolata:

  • 1 žumance
  • nekoliko kapi ulja

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.

Prijatno!

(Kurir.rs)

Bonus video:

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija