Za doručak većina ljudi voli da pojede zasitno jelo, ali da se priprema brzo i da bude jednostavno. Zato su tortilje sve češće na meniju mnogih. Kada se tome dodaju jaja i kačkavalj koji se u rerni, tokom pečenja, pretvori u čarobni preliv, nastane omiljeno jelo čitave porodice! Mogu se jesti sa različitim nadevima, slatke ili slane, a ukus im je uvek neodoljiv.

kobasice-foto-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Poseban ukus tortilje dobijaju ukoliko se kratko zapeku na tiganju, a ovako pripremljene mogu biti i doručak i večera.

Sastojci:

  • 2 tortilje
  • 3 jajeta
  • 50 g ljute kobasice
  • 1 crvena paprika
  • 2 kašike kukuruza šećerca
  • so, biber
  • kockica putera
recept-prolecne-rolnice.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  1. Iseckajte sitno kobasicu i papriku, sjedinite sa jajima i sve blago izmešajte. Dodajte so, biber i kukuruz šećerac.
  2. U tiganj stavite malo putera, pa zagrejte i stavite jednu tortilju, preko nje sipajte smesu sa jajima i stavite drugu tortilju.
  3. Sve pecite na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ispecite do kraja. 4. Presecite na četiri dela i poslužite.

(Kurir.rs / NajŽena)

Bonus video:

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija