Pica je jedno od omiljenih jela ljudi širom sveta, a osim što se brzo i lako sprema, zaista je neverovatnog ukusa. Ako ste ljubitelj ovog specijaliteta i ako pritom volite i malo pikantnije ukuse, zaista bi trebalo da probate picu sa kulenom, a mi vam donosimo jednostavan recept za to fantastično jelo.

ZA TESTO:

  • 400 g oštrog brašna
  • 100 g mekog brašna
  • kesica kvasca
  • kašičica soli
  • dve kašike maslinovog ulja
  • kašičica šećera
  • 350 ml vode
profimedia0132023292.jpg
Profimedia 

ZA FIL:

  • paradajz pelat
  • 100 g gaude
  • 100 g mocarele
  • dve-tri čili papričice
  • 80 g kulena
  • bosiljak, origano

PRIPREMA:

  1. U toploj vodi razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i maslinovim uljem, pa ostaviti da proradi. U veću posudu sipati obe vrste brašna, dodati so i promešati. Potom sipati kvasac, pa zamesiti testo.
  2. Ostaviti na toplom da nadođe i da se testo udvostruči, pa ga premesiti i rastanjiti oklagijom. Prebaciti u podmazan i brašnom posut pleh, pa premazati usitnjenim pelatom.
  3. Odozgo rasporediti tanko sečen kulen, rendanu gaudu, iscepkanu mocarelu i čili, pa začiniti bosiljkom i origanom. Peći u rerni na 250 stepeni oko 10-15 minuta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:11
SEKA ODREPOVALA: Smislila reklamnu špicu za snajkin biznis, "PICA UBICA" ovonedeljni hit Izvor: Kurir televizija