Prebranac je omiljeno jelo koje svi obožavaju, najčešće se jede kada se posti, iako ga mnogi upražnjavaju tokom cele godine! Evo načina za pripremu ovog preukusnog jela!

Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 3 dl ulja
  • 1 kg crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 list lorbera
  • aleva paprika
  • mleveni biber
  • so
stockphotobeansintomatoinadishonawoodenbackground669757120.jpg
Shutterstock 

Priprema:

1. Beli pasulj staviti u lonac, naliti hladnom vodom i kuvati do ključanja. Tada ga ocediti, naliti vrelom vodom i kuvati dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocediti od vode.

2. Očistiti crni luk i staviti ga u hladnu vodu da postoji desetak minuta. Zatim ga iseći na tanke kolutove. Jedan deo ulja zagrejati u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni. Dodati malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu.

3. Tepsiju podmazati, pa na dno ravnomerno, staviti red pasulja. Preko njega staviti isprženog luka. Ovo ponoviti dok se ne utroši pasulj i luk. Svaki red luka zalivati preostalim ulem.

4. Posledni red mora da bude pasulj. Odozgo staviti jedan list lorbera, dva čena belog luka i po želji jednu ljutu suvu papriku. Potom preko svega dobro zaliti uljem. Peći u zagreanoj rerni oko pola časa.

Prijatno!

(Kurir.rs / NajŽena)

Bonus video:

02:03
NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati! Izvor: Kurir televizija