Domaći kuvani paradajz je odličan za pravljenje domaće paradajz čorbe, kao dodatak jelima ili da ga popijete kao sok, jer je veoma ukusan i zdrav. Bitno je da birate zreo i zdrav paradajz koji nema oštećenja ili tragove truljenja.

Napravite najlepši kuvani paradajz po receptu naših baka, kome će luk i peršun dati poseban šmek.

pikantni-sos-stockphotospanishsauceromescosalsacatalaninthewhitebowlgreystonebackgroundingredients1351600625.jpg
Shutterstock 

Sastojci

4 kg paradajza

500 g crvenih paprika

2 glavice luka

veza peršuna

so

profimedia0081173745.jpg
Profimedia 

Priprema

Paradajz dobro operite i očistite od eventualnih zelenih ili trulih delova. Isecite ga na malo krupnije kocke i stavite u dublju šerpu.

Paprike takođe operite, očistite i isecite na tanke trakice. Crni luk isecite na kockice, sitno naseckajte peršun, pa sve dodajte u šerpu. Posolite po ukusu.

profimedia0012450564.jpg
Profimedia 

Stavite da se kuva na umerenu vatru uz povremeno mešanje, dok ljuska paradajza ne počne da se odvaja. Sklonlite sa šporeta, pa dobro procedite kriz gustu cediljku i dobro sve ispasirajte, da se izvođi što više tečnosti.

Dobijeni propasirani paradajz ponovo vratite u šerpu i kuvajte uz konsrantno mešanje, dok se količina ne smanji na pola. Kuvani paradajz pomoću levka sipajte u sterilisane, još uvek tople flaše i odmah zatvorite poklopac prenose Novosti Magazin.

profimedia0264602307.jpg
Profimedia 

Flaše "ušuškajte" u ćebe i ostavite ih tako preko noći da se hlade. Sutradan ih prebacite na tamno i hladno mesto, a po otvaranju ih čuvajte u frižideru.

(Kurir.rs)

Bonus video:

13:09
OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR! Izvor: Kurir televizija