NIJEDNA ZIMNICA SE NE MOŽE ZAMISLITI BEZ NJEGA: Evo kako spremiti DOMAĆI kuvani paradajz kao iz BAKINE kuhinje (RECEPT)
Domaći kuvani paradajz je odličan za pravljenje domaće paradajz čorbe, kao dodatak jelima ili da ga popijete kao sok, jer je veoma ukusan i zdrav. Bitno je da birate zreo i zdrav paradajz koji nema oštećenja ili tragove truljenja.
Napravite najlepši kuvani paradajz po receptu naših baka, kome će luk i peršun dati poseban šmek.
Sastojci
4 kg paradajza
500 g crvenih paprika
2 glavice luka
veza peršuna
so
Priprema
Paradajz dobro operite i očistite od eventualnih zelenih ili trulih delova. Isecite ga na malo krupnije kocke i stavite u dublju šerpu.
Paprike takođe operite, očistite i isecite na tanke trakice. Crni luk isecite na kockice, sitno naseckajte peršun, pa sve dodajte u šerpu. Posolite po ukusu.
Stavite da se kuva na umerenu vatru uz povremeno mešanje, dok ljuska paradajza ne počne da se odvaja. Sklonlite sa šporeta, pa dobro procedite kriz gustu cediljku i dobro sve ispasirajte, da se izvođi što više tečnosti.
Dobijeni propasirani paradajz ponovo vratite u šerpu i kuvajte uz konsrantno mešanje, dok se količina ne smanji na pola. Kuvani paradajz pomoću levka sipajte u sterilisane, još uvek tople flaše i odmah zatvorite poklopac prenose Novosti Magazin.
Flaše "ušuškajte" u ćebe i ostavite ih tako preko noći da se hlade. Sutradan ih prebacite na tamno i hladno mesto, a po otvaranju ih čuvajte u frižideru.
(Kurir.rs)
Bonus video:
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!