Sezona šljiva je došla, pa vam u nastavku donosimo recept sa kojim ćete oduševiti sve koji ga probaju, a tajna je samo u jednom sastojku koji vam ne bi baš pao na pamet da stavite u šerpu - čokolada za kuvanje.

Sastojci:

  • 2 kg šljiva
  • 1 kg šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
screenshot-4.jpg
Printscreen 

Priprema:

  1. Šljive oprati, očistiti od koštica i samleti na mašini za meso. Dodati šećer, izmešati i staviti u dublji posudu.
  2. Rernu uključiti na najjače i staviti voćnu kašu da se krčka. Povremeno promešati, na oko 15 minuta.
  3. Posle sat vremena proveriti da li se voće dovoljno zapeklo. Izvadite iz rerne i dok je džem još vreo, dodajte istopljenu čokoladu i promešajte.
  4. Mlak džem sipati u tegle, pa vratiti u rernu n ajoš 15-tak minuta.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

02:42
OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo Izvor: Kurir televizija