Davno zaboravljeni recept. Tradicionalan i ukusan, a veoma jednostavan za pripremu, čorbasti pasulj postaće vaše omiljeno jelo za ručak... Sve što vam je potrebno je volja i ovaj recept i imaćete ručak koji će ukućani obožavati.

shutterstock-281102513.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 200 g pasulja
  • 200 g oljuštenog ječma
  • jedan crni luk
  • jedna šargarepa
  • jedna kašika masti
  • 70 ml paradajz soka
  • 2-3 čena belog luka
  • jedina kašika brašna
  • suvo meso ili slanina
slanina--3.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći.
  2. Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa.
  3. Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.
  4. Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj.
  5. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite.
  6. Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica.
  7. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta. Prijatno, uživajte!

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:37
Seka otkrila kakva je kao majka, supruga i snajka Izvor: Kurir televizija