recept
PEKARSKE KIFLICE KOJE SE TOPE U USTIMA ZBOG OVOG SASTOJKA! Probudite svoja čula: Iznutra mekane i sočne, a spolja HRSKAVE (RECEPT)
Pun pogodak za doručak, užinu ili večeru, a neretko može i da posluži kao dodatak ručku! Uz ovaj recept kojim su se služile i naše bake sada možete da budete majstor peciva!
Printscreen/YouTube/JelaJelena Petrovic
Sastojci:
Za premazivanje:
- 1 jaje,
semenke
Profimedia
Priprema:
1. Razmutite kvasac u pola šolje toplog mleka, dodajte kašičicu brašna i šećera. Od brašna, nadošlog kvasca, jajeta, omekšalog margarina, mleka, šećera i pavlake zamesite srednje meko testo.
2. Dodajte još malo brašna i ostavite testo pola sata. Testo podelite na 36 loptica, pa svaku razvijte u obliku elipse i zavijte kiflicu. Ređajte kiflice u pleh, premažite jajetom i pospite semenkama.
3. Neka odmaraju još 10–15 minuta, pa pecite na 200 stepeni da kiflice lepo porumene.
(Kurir.rs)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega