Kada dođemo sa posla, a umorni smo da bismo spremali večeru rešenje su obrok salate.

Lako i jednostavno se prave, sastojke uglavnom možemo kombinovati od onoga šta trenutno imamo u frižideru, i što je najvažnije zasitne su. Na taj način unećemo sve potrebne hranljive materije, a nećemo potrošiti mnogo vremena na pripremu.

Sve što vam treba za ovu salatu je jedna konzerva tunjevine, feta sir i povrće poput paradajza i krastavca. Sve iseckate, pomešate i prelijete maslinovim uljem i limunovim sokom.

profimedialimun-2.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • šaka rukole ili bilo koje druge zelene salate
  • 2 krastavca
  • pola glavice crvenog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 1 konzerva tunjevine
  • 100 g feta sira
  • 10 maslina
  • Za preliv za salatu:
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • origano, so, biber
feta-sir.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Rukolu isecite na malo sitnije komadiće i stavite na dno činije.
  2. Krastavac isecite na kockice, crveni luk na brkove, čeri paradajz na četvrtine, fetu na kockice, masline na trećine. Sve stavite preko rukole.
  3. Tunjevinu ocedite pa i nju dodajte preko.
  4. Napravite preliv tako što ćete pomešati limunov sok, maslinovo ulje i začine. Prelijte salatu i servirajte.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:49
KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija