Saznajte gde treba baciti ulje nakon prženja.

Većina srpskih domaćinstava uglavnom sve sprema na ulju ili masti. Međutim, postavlja se pitanje šta raditi sa njim nakon pripreme jela?

Posle prženja, obično tiganj sa masnoćom prospemo u sudoperu ili wc šolju, nadajući se da će voda to odneti. Ali, kada se masnoća ohladi, ne ostaje u tečnom stanju, već se stvrdne i zalepi za cevi. To može dovesti za začepljenja odvoda i stvoriti velike probleme.

profimedia0335618747.jpg
Foto: Profimedia

Jedna korisnica društvenih mreža objavila je na svom Instagram profilu trik uz pomoć kog vam se odvodi neće zapušiti, a ulje ćete bezbedno baciti nakon upotrebe.

profimedia0102764032.jpg
Foto: Profimedia

Naime, ona objašnjava da sve što treba da uradite je da stavite parče aluminijumske folije na odvod i tu izlijte masnoću. Trik je u tome da napravite oblik čašice od folije, stavite na odvod i sačekate da se masnoća ohladi. Kada se ohladi ona se stegne i onda samo zamotate i bacite u smeće.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:45
Žene prave sapun od jestivog, iskorišćenog ulja Izvor: Kurir televizija