NAŠE BAKE SU ČESTO SPREMALE OVO STARO SRPSKO JELO, A MI SMO GA ZABORAVILI: Preukusno je i donosi ENERGIJU za ceo dan (RECEPT)
Bungur se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne. Veoma je zdravo jelo, a brzo se i jednostavno sprema, te nam omogućava da napravimo brz doručak u kome će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 700 grama pšenice
- 300 grama kajmaka
- 2 decilitra mleka
- i so po ukusu
Priprema:
- Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu.
- Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso.
- Tako pripremljenu pšenicu staviti u posudu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva.
- U toku kuvanja naliti sa manjom količinom vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti.
- Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.
(Kurir.rs)
Bonus video:
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana