Podvarak je jedno od omiljenih jela sa kiselim kupusom mnogima, a posebno u hladnim zimskim danima koji su pred nama, zato nikako nije na odmet podsetit se recepta za ovo ukusno jelo.

profimedia0318799461.jpg
Foto: Porfimedia

Sastojci za 4 osobe:

  • kiseli kupus
  • glavica crnog luka
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • aleva paprika
  • meso po želji

Priprema

Najpre ispržite meso po želji, pile, šnicle, šta volite, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, propržite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (količina po želji) iseckan na tanke trakice i propržite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno.

profimedia0356348105.jpg
Foto: Profimedia

Zatim dodati oko pola kašike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mešati. Možete praviti i sa suvim mesom i pančetom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

JEDVA SAŽVAKALE RUČAK! Snajka oduševila umećem, a majka zabrljala REĐALI SE NEPRIJATNI KOMENTARI I JOŠ GORE OCENE Izvor: Kurir televizija