Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku

Obavezno zapišite ovaj recept, jer osim što je fenomenalan u sezoni posta, može da parira tradicionalnoj proji sa sirom i jajima. Ova proja je izdašna, mekana i nedoljivo ukusna.

0208-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 400 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 5 punih kašika ajvara
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 150 g belog brašna
  • 1 prašak za pecivo
proja.jpg
Profimedija 

Priprema:

  1. Pomešajte vodu, ulje, ajvar, so dodajte brašno i prašak za pecivo.
  2. Sve dobro sjedinite i sipati u pleh, odnosno tepsiju ili u kalupe.
  3. Pecite na 200 stepeni oko 25 - 30 minuta.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

06:00
CENA TEGLE SKAČE NA 1.000 DINARA! Paprike bezobrazno skupe, a evo kako da napravite PRAVI AJVAR Izvor: Kurir televizija