Nikada nam nije palo na pamet da ostavimo kisele krastavčiće sa crnim lukom

Iznenadili smo se, jer nam se izuzetno svidela ova kombinacija ukusa, a posebno je interesantna ako volite da jedete krastavčiće uz svinjetinu, junetinu ili jagnetinu. Ako ste skeptični, ostavite ove jeseni nekoliko tegli.

Sastojci:

  1. 800 g krastavčića
  2. 150 g crnog luka
  3. 30 g mirođije
  4. 5-6 zrna bibera
  5. 1 kašičica soli (po tegli)
  6. 1 kašičica šećera
  7. 1 kašika alkoholnog sirćeta
  8. 1 kašika ulja
profimedia0255182548.jpg
Profimedia 

Priprema:

  • Tegle i poklopce dobro oprati i sterilisati.
  • Krastavce dobro oprati, osušiti i naseći na kolutove.
  • Crni luk možete seći na kockice ili na tanke kolutove, dodati mirođiju, pa dobro promešati.
  • U teglu ubaciti zrno do dva bibera, pa onda ređati povrće. Dodati po jednu kašičicu šećera i soli, po kašiku sirćeta i ulja, poklopiti i ostaviti 10 minuta.
  • Nakon tog vremena, naliti svaku teglu provrelom vodom i dobro zatvoriti.
  • U šerpu staviti kuhinjsku krpu, poređati tegle i naliti vodom, pa staviti na šporet.
  • Od momenta ključanja, kuvati još 10-14 minuta. Ostaviti ih da se ohlade, obrisati i odložiti na hladno i tamno mesto.

(Kurri.rs/Najžena)

Bonus video:

00:37
KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani! Izvor: Kuirir televizija