Svaka domaćica ima svoj recept za domaću supu, a recept u nastavku je pogodan ako prvi put spremate.

stockphotosickyoungmaneatingbrothtocurecoldinbedathome1089449501.jpg
Foto: Shutterstock

Bez supe se ranije nije mogao zamisliti nijedan porodični ručak u bivšoj Jugoslaviji, zato je svaka domaćica imala u svojoj svesci po neki recept za ovo tradicionalno jelo na kašiku. Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti.

Sastojci:

  • cela kokoška
  • zelen (šargarepa, peršun, paškanat, celer)
  • 1 žumance
  • kisela pavlaka
  • sok od limuna
  • suvi biljni začin, biber
profimedia0360508467.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

  1. U šerpi skuvajte povrće i kokošku.
  2. Kada se meso skuva, izvadimo ga iz supe, odvojim od kostiju, skinemo kožicu, pa meso iseckamo na sitne kockice.
  3. Izvadite i povrće iz supe, iseckajke na kolutiće, pa zajedno sa mesom vratite u supu.
  4. Dobro začinite, dodajte kiselu pavlaku, žumance i sok od limuna.
  5. Kuvajte još malo i supa je spremna.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:08
KAKO SE OPORAVITI OD KOVIDA: Jedna stvar u oporavku je POSEBNO važna Izvor: Kurir televizija