Bajadera je jedan od onih kolača koji se brzo prave, a svojim ukusom osvajaju sve. Upravo zbog toga su čest izbor domaćica za gotovo sve prilike.

bajadera2.jpg
Printscreen/Youtube 

Sastojci:

- 1/2 kg šećera

- 2 kafene šoljice vode (ukupno 100 ml)

- 250 g maslaca/margarina

- 200 g mlevenog keksa

- 150 g mlevenih oraha

- 50 g čokolade za kuvanje (3 štangle)

domaca-posna-bajadera-koja-svima-uspeva.jpg
Profimedia 

Za glazuru:

- 150 gr čokolade za kuhanje

- 1 kašika ulja

- 50 g putera/ulje/margarin

Priprema:

Šećer i vodu staviti da malo provri, skloniti sa vatre i ostaviti 5 min da se prohladi. Keks i orahe pomešati, preliti onim ušpinovanim šećerom i dok je tako vruće dodati margarin i sve dobro sjediniti.

Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje takav kakav je. U drugi deo smese dodati otopljenu čokoladu, pa promešati da se čokolada sjedini sa smesom. Četvrtastu činiju ili pleh staviti najpre smesu bez čokolade i ravnomerno je rasporediti, a preko nje smesu gde ima čokolade i sve to poravnati. Istopiti sastojke za glazuru i preliti preko smese. Staviti u frižider (ili na neko hladno mesto) da se stvrdne.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:46
DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI Izvor: Kurir televizija