njam njam
TAJNA JE U MARINADI: Svinjska rebarca iz rerne toliko slatka da se lepe za prste, a toliko su ukusna da ćete poželeti JOŠ! RECEPT
Počastite sebe i ukužane gurmanskim specijalitetom kao iz najboljeg restorana.
Svinjska rebarca su specijalitet koji običino jedemo u restoranima, ali sada lako i jednostavno napravite kod kuće. Tajna je u marinadi u kojoj meso stoji 12 sati, ili preko noći a onda se peku u rerni. Ovako pripremljena mogu biti glavno jelo na svečanoj ili slavskoj trpezi a toliko će biti ukusna da ćete ih stalno praviti.
Profimedia
Sastojci:
- 1,5 kg svinjskih rebara
- pola kašičice belog luka u granulama
- 1 kašičica soli
- pola kašičice korijandera
- biber
- 4 kašike soja sosa
- 3 kašike kečapa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike limunovog soka
Profimedia
Priprema:
- U činiji pomešajte beli luk, so, korijander, biber, soju, kečap, ulje, senf, med, limunov sok.
- Dobro sve umešajte pa prelijte svinjska rebra i dobro rukama umešajte da se marinada ravnomerno rasporedi.
- Pokrijte činiju providnom folijom i stavite rebra u frižider na 12 sati.
- Nakon toga rasporedite ih na pleh i pecite na 220 stepeni 40 minuta sa folijom preko, pa skinite foliju i pecite na 200 stepeni još 20 minuta.
(Kurir.rs/Najžena)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega