Počastite sebe i ukužane gurmanskim specijalitetom kao iz najboljeg restorana.

Svinjska rebarca su specijalitet koji običino jedemo u restoranima, ali sada lako i jednostavno napravite kod kuće. Tajna je u marinadi u kojoj meso stoji 12 sati, ili preko noći a onda se peku u rerni. Ovako pripremljena mogu biti glavno jelo na svečanoj ili slavskoj trpezi a toliko će biti ukusna da ćete ih stalno praviti.

profimedia0417163652.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskih rebara
  • pola kašičice belog luka u granulama
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice korijandera
  • biber
  • 4 kašike soja sosa
  • 3 kašike kečapa
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike limunovog soka
profimedia0113035346.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema:

  1. U činiji pomešajte beli luk, so, korijander, biber, soju, kečap, ulje, senf, med, limunov sok.
  2. Dobro sve umešajte pa prelijte svinjska rebra i dobro rukama umešajte da se marinada ravnomerno rasporedi.
  3. Pokrijte činiju providnom folijom i stavite rebra u frižider na 12 sati.
  4. Nakon toga rasporedite ih na pleh i pecite na 220 stepeni 40 minuta sa folijom preko, pa skinite foliju i pecite na 200 stepeni još 20 minuta.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

Palma Plus/D.M TAKO SE TO RADI: Palma na pijaci u Hurgadi pokazao kako se TRANŽIRA MESO