Karfiol spada u grupu povrća koji sadrži pregršt hranljivih nutrijenata. Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline, kao i izvor hranljivih vlakana i vitamina K.

Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Isprobajte recept za zapečen karfiol iz rerne.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 3 jajeta
  • 1 dl mleka
  • 1 dl jogurta
  • 150 g kačkavalja
  • so, biber
karfiol.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  1. Očistite i operite karfiol pa podelite na cvetove.
  2. Prokuvajte cvetove u slanoj vodi par minuta.
  3. Nakon toga obaren karfiol stavite u vatrostalnu posudu, pobiberite ga i prelijte mešavinom umućenih jaja, mleka, jogurta.
  4. Stavite u rernu da se peče oko 10 minuta. Potom izvadite i preko narendajte kačkavalj, vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne otopi.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

05:34
AKO OSETITE PECKANJE DOK JEDETE JABUKU, NEKO POVRĆE ILI VOĆE OBRATITE SE LEKARU: Svrab u grlu moće da bude OPASAN SIMPTOM! Izvor: Kurir televizija