Proju svi volimo i ona je nekako neizostavna kako na svečanoj, tako i na slavskoj trpezi.

Svaka domaćica ima neki svoj recept za ovaj specijalitet od kukuruznog brašna. Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela. U nastavku pogledajte starinski recept za proju sa sirom.

proja.jpg
Profimedija 

Sastojci:

  • 200 - 250 g sira
  • so po potrebi
  • 3 jajeta
  • 15 kašika kukuruznog brašna
  • 5 kašika belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • 1dl ulja
stockphotocloseupviewoncornbreadcornponeinawhiteplateonthetablecoveredwithsesameseedorganic1718965318.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  1. U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo.
  2. Dodajte potom jaja, ulje, jogurt i kiselu vodu. Dobro izjednačite smesu pa ubacite i izdrobljeni sir. Ukoliko nije dovoljno slan posolite.
  3. Sipajte smesu u tepsiju ili vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje.
  4. Pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 180 stepeni.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:08
POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte Izvor: Kurir televizija