RECEPT
RUČAK ZA DVA DANA: Napravite GRAŠAK SA JUNETINOM, čorbasto jelo prepuno vitamina
Možda niste znali, ali ovo ukusno povrće krije pravu riznicu lekovitih sastojaka.
Mnoga istraživanja su potvrdila da redovna konzumacija graška može u velikoj meri pozitivno da utiče na kompletno zdravlje i da spreči, eliminše i ublaži pojedine bolesti.
Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam. Isprobajte recept za grašak sa junetinom, čorbasto jelo koje krepi i dušu i telo.
Shutterstock
Sastojci:
- 700-800 g graška
- 600-700 g junetine
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 čen belog luka
- so, biber, crvena mlevena paprika, šećer, brašno
- malo paradajz sosa
- svinjska mast ili ulje
Priprema:
- Crni luk i šargarepu izdinstajte na masnoći. Dodajte junetinu seckanu na kockice i dinstajte.
- Sipajte vode po potrebi i krčkajte dok meso ne počne da se raspada.
- Nakon toga dodajte grašak, seckan čen belog luka, malo paradajz soka i nalijte vodom.
- Začinite i dodajte pola kašičice šećera. Kuvajte dok grašak ne omekša.
- Pred kraj napravite zapršku sa brašnom i mlevenom paprikom.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!