Možda niste znali, ali ovo ukusno povrće krije pravu riznicu lekovitih sastojaka.

Mnoga istraživanja su potvrdila da redovna konzumacija graška može u velikoj meri pozitivno da utiče na kompletno zdravlje i da spreči, eliminše i ublaži pojedine bolesti.

Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam. Isprobajte recept za grašak sa junetinom, čorbasto jelo koje krepi i dušu i telo.

stockphotopieceofmeatwrappedinclearfilmforprotection352408907.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 700-800 g graška
  • 600-700 g junetine
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • so, biber, crvena mlevena paprika, šećer, brašno
  • malo paradajz sosa
  • svinjska mast ili ulje

Priprema:

  1. Crni luk i šargarepu izdinstajte na masnoći. Dodajte junetinu seckanu na kockice i dinstajte.
  2. Sipajte vode po potrebi i krčkajte dok meso ne počne da se raspada.
  3. Nakon toga dodajte grašak, seckan čen belog luka, malo paradajz soka i nalijte vodom.
  4. Začinite i dodajte pola kašičice šećera. Kuvajte dok grašak ne omekša.
  5. Pred kraj napravite zapršku sa brašnom i mlevenom paprikom.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

05:34
AKO OSETITE PECKANJE DOK JEDETE JABUKU, NEKO POVRĆE ILI VOĆE OBRATITE SE LEKARU: Svrab u grlu moće da bude OPASAN SIMPTOM! Izvor: Kurir televizija