OMLET SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN: Ako niste probali sufle od jaja, sad je prilika, caka je u samo jednoj stvari! (RECEPT)
Tajna je u odvajanju belanca od žumanca i mućenja belanca do penaste teksture koja kasnije nadođe tokom pečenja i na kraju, daje vrlo zanimljiv, lagani i prozračan omlet.
Sastojci:
3 velika jaja - odvojite belance od žumanaca
so i biber
kašika neslanog maslaca
50 g narendanog sira/kačkavalja
po želji seckani sveži vlasac ili drugo začinsko bilje
Priprema:
Najpre ulupajte žumanca s malo soli i bibera. U posebnoj posudi izmiksajte belance tako da dobijete čvrsti, sjajni sneg.
Polovinu ulupanih belanaca dodajte u žumance i lagano promešajte da se sve dobro sjedini. U to potom umešajte pola sira i vlašac. Dodajte preostali sneg od belanaca i lagano mešajte silikonskom lopaticom da se svi sastojci sjedine. Važno je mešati vrlo polako kako bi mehurići vazduha ostali zarobljeni u smesi.
Na tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte maslac dok se ne zapeni pa stavite smesu za omlet i rasporedite je po celom tiganju. Poklopite i ostavite neka se prži dok dno omleta ne dobije rumenu boju, a gornji deo se lagano stegne.
Na to rasporedite ostatak sira pa opet poklopite i pecite oko minut, odnosno dok sir ne počne da se topi. Na kraju omlet pažljivo prebacite na tanjir, preklopite i odmah poslužite.
(Kurir.rs)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega