Spremljen na ovakav način svi će ga jesti čak i oni kojima smeta miris karfiola dok se kuva.

Tajna je u smesi za pohovanje, koja, pored uobičajenih jaja i brašna sadrži jogurt i beli luk koji daju bogatiji ukus.

Napravite karfiol po ovom receptu i postaće vam omiljeno jelo.

karfiol.jpg
Pritnscreen 

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 2 jajeta
  • so, biber, beli luk u prahu
  • 50 ml jogurta ili pavlake
  • 3 kašike brašna
  • ulje
karfiol.jpg
Shutterstock 

Priprema:

  • Karfiol podelite na cvetove i ubacite ga u ključalu slanu vodu na 1 min da malo omekša i odmah izvadite.
  • U činiji umutite jaja, dodajte so, biber, beli luk, pavlaku, brašno i sve dobro sjedinite.
  • Svaki cvet karfiola umočite u ovu mešavinu pa pržite na ulju.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:26
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE", recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju! Izvor: Kurir televizija