Za sve ljubitelje poslastica sa makom u nastavku stiže recept za ukusan i sočan kolač sa dodatkom griza i glazurom od bele čokolade.

Ovaj slatkiš se prosto topi u ustima sa svakim zalogajem. Obožavaće ga i najmlađi. Lako se pravi, a recept će vam sigurno dobro doći u sezoni slava i praznika.

profimedia0264595737.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 100 g griza
  • 200 g mlevenog maka
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 200 ml jogurta
  • 50 g suvog grožđa
  • malo ruma
  • 100 g bele čokolade
profimedia0044638773.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Izmešati brašno, griz, prašak za pecivo i mak.
  2. Umutiti jaja sa šećerom, dodati suve sastojke, zatim ulje, jogurt, i sve dobro izjednačiti.
  3. Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati smesu i peći na 190 stepeni oko 45 minuta.
  4. Na tihoj vatri otopiti čokoladu sa 2 kašike ulja izmešati i preliti kolač. Ostaviti da se dobro ohladi i seći.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

03:54
Kolač s jabukama - Zaboravljena jela Srbije Izvor: adriamedia.tv